هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق!

با اندوه بسیار، روز نهم اسفند، از خاموشی ناگهانی یکی از فرزندان شایسته ایران با خبر شدیم: پروفسور محمد حیدری ملایری، فیزیک‌دان، اخترشناس و تلاشگری دلسوز برای باروری و مانایی زبان و... Read more »

رستاخیز زن زندگی آزادی را دریابیم!

فاضل غیبی ـــــ آنچه را «رستاخیز زن، زندگی، آزادی» نام دارد، باید به عنوان والاترین رستاخیز دمکراتیک در تاریخ جهان به‌خوبی بشناسیم و با استفاده از تجربیات کشورهای پیشرفته از ویژگی‌های برجسته... Read more »

سایه و سیاووش

تورج عاطف ــــ برخی شاعرانه به دنیا می‌آیند تا شاعر شوند. یکی از آنها سیاووش کسرائی است. متولد ۵ اسفند ۱۳۰۵ که شاید خیلی‌ها ندانند که عنوان جهان پهلوان را نخستین بار... Read more »

شاعر ملی: بهار، عارف، یا صادق سرمد!

احمد افرادی ــــ دکتر شفیعی کدکنی، در مقاله‌ای مندرج در کتاب «با چراغ و آینه»، به مقوله‌ی «شاعر ملی» و عنوان «شاعر ملی ایران» می‌پردازد. در آغاز فردوسی را شاعر ملی می‌خواند... Read more »

صادق هدایت و اسلام ستیزی

دکتر کاوه سعیدی ــــ صادق چوبک می‌‌نویسد که هدایت با هر مذهب، به‌خصوص مذهب اسلام بد بود و دشمن شماره یک مذهب اسلام به‌شمار می‌‌آمد (از نشریه دفتر هنر ویژه‌ی صادق هدایت،... Read more »

نام آوران… ای ایران …ای مرز پرگهر….

حسین توسلی (برگرفته از فیس بوک) ــــ همگام با سی‌وهشتمین سال پرواز زنده‌یاد استاد دکتر حسین گل‌گلاب (۱۲۷۶ تهران – ۱۳۶۳ تهران)، در بیست ودوم اسفند…، موسیقی‌دان، نوازنده، استاد ممتاز دانشگاه تهران،... Read more »

نژاد

گردآورنده: ژاله دفتریان ــــ این روزها با به بازار آمدن تارنما (اینترنت) می‌توان نوشته یا دیدگاه‌های خود را برای دیگران فرستاد. در این میان من هم از مهر دوستان برخوردار می‌شوم و... Read more »

نوروز،میراث گذشته و تکیه‌گاه آینده

اردشیر لطفعلیان ــــ آمده نوروز هم از بامداد آمدنش فرّخ و فرخنده باد از روزگار امان یافته‌ایم تا نوروز دیگری را جشن بگیریم. بیشتر دوست داشتیم که بــامداد نوروز را در خانه... Read more »

یپرم خان؛ چه‌گوارایی دیگر

پیرم خان در سال ۱۲۴۷ خورشیدی برابر با ۱۸۶۸ (میلادی) در روستای بارسوم در نزدیکی شهر گنجه زاده شد. نخست و در آغاز جوانی به رزمندگان ارمنی پیوست و برای مقابله با... Read more »

یک از دو  تأثیرگذارِ فراموش‌شده: محمد پولادی و نشانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

معراج قنبری ــــ برگرفته از مجله آنگاه، شماره ۲ با سپاس از محمد معین‌فر (باغ خبوشان) ــــ یک: محمد پولادی در تاریخ طراحی گرافیک در ایران دانسته‌های ما درباره‌ی بسیاری از نام‌ها... Read more »